kaatje.reismee.nl

Ulan Ude: wie zijn hoofd?

Een kort berichtje uit Ulan Ude, de hoofdstad van de Buryat republiek en waar op het centrale plein het grootste hoofd van Lenin ter wereld staat. Beetje overdreven wat mij betreft. Verder is het een aangename stad.

Vanuit Ulan Ude ben ik twee dagen naar Barguzin en Uro geweest. Echt platteland. De buschauffeur moest regelmatig flink op de rem trappen, omdat de koeien, paarden, honden, enz. overal loslopen en niet bang lijken voor het verkeer. Beide dorpen liggen in de Barguzinvallei. Een mooie groene vallei, omringd door bergen met besneeuwde toppen. Een prima plek om tot rust te komen, want er is niks te beleven

Ben mijn kabeltje vergeten, dus foto's volgen later. Vandaag is het alweer mijn laatste dag in Rusland. Morgenochtend vertrek ik naar Mongolie.

Liefs, karien

Veerle

Hey Karien!!
Leuk dat je weer wat schrijft :) Mooie afleiding van mijn saaie studieboeken (tentamens komen er weer aan..) Ik liep wat foto's achter, maar holymoly wat ziet alles er oneindig prachtig uit zeg..! Ik kan me voorstellen dat wakker worden met zo'n uitzicht al je zorgen doet verdwijnen.. echt heel mooi!
De plek die je nu beschrijft klinkt ook vet mooi. Zijn er nog lieve mensen in de dorpjes? En kun je een beetje met ze communiceren?

Heel veel plezier bij je volgende avonturen! Ik wacht met smart op meer prachtige plaatjes!

Zoen van een studerende Veerle :)

paul slijpen

Hoi Karien,

holymoly wat jammer dat er geen foto bij zit van dat hoofd van Lenin. Ik was in het mausoleum op het Rode Plein; het was maar een klein mannetje (dictators zijn meestal klein!). En dan wil je natuurlijk wel een beetje groter gebeeldhouwd worden.
Ik begrijp dat je nu in Mongolië zit. Dat lijkt me ook een bijzonder land. Ik ben erg benieuw naar verhalen en foto's.

xxx, Paul

francine (tante)

Hoi Karien,

Net terug uit Oerol met veel herinneringen en verrassingen
lees ik weer met plezier jouw wetenswaardigheden.Het Mongoolse landschap..helemaal het einde!!

Reis ze

Alka

Hoi Karien,
Die mooie groene vallei omringd door bergen dat lijkt me wel wat. Heerlijk.
Rust en ruimte kom je niet tekort hier.
Bijna in Mongolie nu?
Geniet ze. Groetjes Alka.