kaatje.reismee.nl

Zuid Cambodja: een hangmatje hier en een hangmatje daar

Twee weken in zuid Cambodja. Mooi, afwisselsend en regen, regen, regen. Van de mangrovebossen bij Koh Kong, naar Chi Pat in de Cardamombergen. Van de tropische stranden en eilanden bij Sihanoukville, naar de kille en mistige heuvels van Bokor.

Cambodja is een relaxed land. Mensen lijken zich liever niet onnodig moe te maken. Cambodjaanse meisjes en vrouwen dragen vaak fel gekleurde pyamapakken met figuurtjes. Ik heb van horen zeggen dat het een statement is, omdat ten tijde van de Khmer Rouge (de guerrillabeweging die van 1975 tot 1979 aan de macht was in Cambodja) mensen verplicht in zwarte tenues moesten lopen. Toch lijkt het alsof ze elk moment kunnen gaan slapen. Dat is op zich ook niet onvoorstelbaar. Cambodjaanen lijken getrouwd met hun hangmat. Die hangen dan ook overal, in huizen, winkels en tuk-tuks. Hele families lijken hun dagen in de hangmat door te brengen.

Reizen in Cambodja betekent ook stoeien met geld. De officiele munteenheid is Riel, maar uit de pinautomaat komen alleen US dollers. Beide eenheden worden door elkaar gebruikt en om het nog wat ingewikkelder te maken gebruiken ze in het westen ook nog de Thaise Bath. Het is even wennen, maar ik ben er inmiddels handig in geworden.

Vandaag de laatste dag in Kampot, een mooie en rustige stad aan de oever van de Teuk Chhou rivier, en dan morgen op naar Vietnam. Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs, karien

Veerle

Hela Karien!!
Haha..! Wat een opmerkelijk verschijnsel; iedereen in pyamapakken.. :) lijkt me best gezellig, alsof je een slaapfeestje houdt :) maar dan de hele dag, iedere dag.. hmmm..
Fijn om te horen dat je je nog vermaakt daar! De natuur die je omschrijft klinkt weer schitterend! Onthoud het maar goed, want hier kom je terug in een herfstige omgeving.. lekker veel wind en vallende blaadjes.. tot zover de bijzonder interessante update over het Nederlandse weer.. haha!

Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je veel lieve mensen ontmoet. Bedankt voor je verhaaltje, en nog heel veel plezier gewenst!

XX Veerle

Sanne

Hoi Karien
Wat maak je toch weer een hoop leuke dingen mee, het einde is helaas in zicht geloof ik he?! Geniet er nog even flink van. Het zal straks wel weer wennen zijn hier.
Groetjes Sanne Z (C8)

maartje

zus!
Ik mis de pyamapakken hoor! Wat hyper onhandig dat ze in het zuiden ook de Thaise Bath er ook nog doorheen gooien. Ik vond Dollars en Riel door elkaar al behoorlijk verwarren dat je nu bijna naar Vietnam gaat. Hier is het SNØT-ten geblazen.. De DesignWeek komt nu toch wel eng dichtbij:)
Geniet er nog even van!
Zoen.
Maartje

maartje

He, er ging iets mis met mijn berichtje! Ik bedoel natuurlijk dat ik de munteenheden verwarrend vind en dat het spannend is dat je naar Vietnam gaat...

Janneke V

Hey meis,
Wederom genieten van je verhalen en foto's. Dat Bokor ziet er wel spookachtig uit. Heel raar, zo'n verlaten stad.
Heb jij zelf ook wel genoeg in de hangmatjes gelegen???
Dikke zoen!
Janneke

Lieke

Wat leuk, weer een verhaal! En wat een contrast met mijn leven hier, vol met co-schap. Vandaag had ik compensatiedag en ik was zo moe van mijn weekenddienst dat ik tot 2 uur in bed heb gelegen :p
Het is gelukkig wel leuk!
Veel plezier in Vietnam! Ik kijk er naar uit dat je terugkomt:-)
Liefs, Lieke

Marijn

Wat een foto's van die spookstad! Die geven wel een heel bijzonder beeld... Dat moet het vast ook geweest zijn.

Groetjes!

PS: Jaap vertelt steeds blij als hij weer een kaartje van je heeft ontvangen :)

TT

Lieve Karien, ik ben weer bij Ellen en heb al je foto's zitten bekijken. Wat is het ongelooflijk dat je daar toch bent. Wat een mooie foto's. Ik vind het maar knap dat jij je daar zo redden kan, vreemde mensen,vreemde taal. Maar ik kijk wel uit naar 27 november!!! Geniet er nog maar van, dikke kus van TT.

Alka

Hoi Karien, Heb je verhaal uit Bangkok en Cambodja gelezen. Wat een verschil zeg. Geef mij de hangmatten en de pyama's van Cambodja maar. het gegoochel met het geld op de koop toe genomen. Heerlijk dat je nu even niets meer hoeft te regelen en weet dat je op 27 november weer naar huis vliegt. Tot dan nog lekker genieten en ervaren. Lieve groet van Alka.

els

Hi Karien,
Laat je je ook wel eens lekker masseren. Ik heb net een shiatsu training van een week achter de rug. Super. Doen hoor. Daar ligt de bakermat van de oosterse massages (niet van de shiatsu, maar wel van veel andere soorten). Ik geniet weer heerlijk van je verhalen. De foto's zijn zo mooi. Wetend dat het in het echt nog veel mooier is!!!! Heb je gehoord van de overstromingen in Thailand? Dus die regen is niet normaal geweest. Ik hoop dat het je niet teveel last heeft bezorgd. Volgende week ga ik wandelen met je moeder, Agnes en Alka, dan hoor ik wel weer meer. Heel veel plezier met de laatste weken. Els

Agnes en Marcel

Hi Karien, ik begrijp dat je al behoorlijk bent getraind voor het mountainbiken in Bergentheim!
Ben zelf net weer terug van Indonesie-trip, iets minder avontuurlijk dan bij jou, maar toch wel weer leuk om in die cultuur een tijdje rond te lopen.
Vermaak je nog deze maand, de pepernoten staan klaar als je terugkomt, groet Marcel.