Bangkok: een cultuurshock
Van Cambodja naar Bangkok. BAM! Een tussentijdse cultuurshock! Van het arme platteland in Cambodja, naar de hyper moderne hoofdstad van Thailand. De stad lijkt enkel uit hoogbouw te bestaan, afgewisseld door hier en daar een indrukwekkend tempelcomplex. Het is onoverzichtelijkheid en chaos troef. Toch is het niet onaangenaam, omdat tussen alle lelijke torens ook gewoon geleefd wordt. Azie blijft Azie en dus zitten ook in deze moderne stad mensen nog steeds een noodelsoepje te eten aan de kant van de weg.
Maartje en ik hebben ons naar het Siamplein begeven. Naar het Royal Paragon, een gigantisch shoppingcentrum. Alle rijke Thai struinen langs de luxe winkels van alle topmerken van de wereld. Waar het buiten heel warm is, is het binnen overal ronduit fris. De air-co draait ongezonde overuren. Zo ook in de eveneens gigantische bioscoop. Aan het begin van elke film wordt het Thaise volkslied gedraait en een korreling promotiefilmpje over Thailand, waarbij iedereen braaf gaat staan.
Bangkok was de afsluiter van een hele gezellige maand met Maartje. Maartje is inmiddels weer thuis. Het is weer even wennen alleen en natuurlijk een stuk stiller. Gisteren ben ik vertrokken naar Cambodja. Ditmaal naar de zuidkust, om daarna naar Vietnam te gaan. Ik heb een ticket geboekt voor de terugvlucht en kom als alles mee zit 27 november weer thuis.
Het plaatsen van foto's is eindelijk gelukt. Er staan drie nieuw series op. Veel plezier ermee!
Liefs, karien
Hey Karien, Leuk om weer een verhaal op je site te lezen en verwend te worden met waanzinnig mooie foto´s. En..........genieten hoor! Dikke kus
Hé Karien,
Fijn dat je weer een verhaal stuurde. Ik kan me voorstellen dat het even moeilijk was om de draad weer op te pakken, nadat Maartje vertrokken was, maar blijven genieten hoor. Er valt nog zoveel moois te zien! Zeker als je naar Vietnam gaat, want dat is een geweldig land om doorheen te trekken.
Ik kan me voorstellen dat Bangkok een cultuurschok was na Cambodja. Wat is dat land arm, hè? Prachtige foto's van met name Laos heb je geplaatst. Zo leuk om al die plaatsen te herkennen. Ben benieuwd naar je volgende belevenissen!
Veel liefs.
Hoi Karien,
Eindelijk na maanden eens een berichtje van ons. Natuurlijk hebben wij je reis gevolgd en het is fantastisch om te lezen wat je allemaal mee maakt. Als je nog ideetjes hebt voor Bangkok houden wij ons aanbevolen, wij gaan er volgend jaar naar toe. Nu op naar Vietnam, helemaal top. We blijven je volgen!
Wauw wat een foto's! Wat een mooie landen zijn Laos en Cambodja. Onwijs genieten want voor je het weet zit je weer in dit platte landje met windmolens en eeuwige regen!
Dikke zoen
Nou,wat Annemiek schrijft is ook niet waar..we hebben heus geen eeuwige regen.We hebben ook hele mooie Indian Summer achtige dagen gehad.Het is maar wat je onthoud.
Het is vast wel een beetje wennen om zonder Maartje te reizen,maar je zult je draai wel weer vinden.
In ieder geval heb je allerlei beelden op je netvlies,die je je hele leven bij zullen blijven.Karien,heb het goed en een kus van mij.